Prea repede trecem pe langa lucruri. Blogul acesta este nascut din dorinta de a arunca la loc sigur niste ganduri din trenul care ma duce din loc in loc...Da, imi este frica ca s-ar putea sa uit, iar unele vorbe de demult s-ar putea sa ma ajute sa imi gasesc urmatoarea statie.


28 iulie 2007

The Dignity of the Nobodies – Argentina
Descrie criza economica prin care a trecut Argentina si revoltele populare din Dec 2001.
Socat de cate mizerie si diperare intr-o tara atat de bogata. Si totusi oamenii par sa fie mult mai aproape de comunitate. Familii de 7 copii cu tata in puscarie. Vecini care au grija de copiii satului, imagine care mi-a adus aminte de matusile mele care dadeau de mancare la toti copiii de la tara de la mine.
Muncitori care ocupa fabrici falimentare si le pun pe picioare. Lupta cu politia pt a nu fi evacuati.
Antreprenori care au luat credit pt un tractor si s-au trezit jefuiti de bancile care acum le vand proprietatile pe nimic. Sud americanii astia il au pe Che Guevara in sange.

Supermarket Secrets
Studii de caz pt supermarketurile din Anglia. Despre puterea lor de a cere perfectiunea merelor. De putreziciunea formelor promovate ipocrit pt binele consumatorului. Probabil englezii isi merita supermarketurile care preiau alimentele produse in Anglia, le trimit la ambalat in Polonia si apoi le aduc inapoi (un caz extrem prezentat). Despre puii uriasi comercializati si care au peste 17% grasime (carne care teoretic ar tb sa fie slaba); despre animalele care nu se pot tine pe picioare fiindca au fost ingrasate artificial; despre mere si cartofi perfect bune care sunt aruncate fiindca nu respecta forma ceruta. Nebunie!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Despre ciresele importate din Chile (doar un exemplu)!! Cirese in care se pompeaza chimicale sa reziste la transport si sa fie inca stralucitoare la o saptamana dupa livrare si stat in raft.

Si inca Anglia nu e America :-)

Anonim spunea...

Il au pe Che, pe Bolivar, pe Emiliano Zapata si atatia altii...

Sa vezi tu cand o sa cada sua din cauza la mexicani :-)

Deja intra cam 3mil de emigranti anual. Cred ca solutia o sa fie ceva gen roma antica: va facem legali numai serviti voi 10-20 de ani in armata.